úterý 10. srpna 2010

2010-05-28 Sraz po 28 letech Poddubí

Strategie, která se ujala

Není to tak dávno, vlastně pouhopouhý jeden rok, co jsme se sešli v Jizerských horách na Královce, dobře se bavili a lehce hořekovali nad počtem účastníků, kteří se obvykle dostavují na pravidelné srazy. Analýzou jsme došli ke několika příčinám. Jednou z nich je vzdálenost bydlišť některých z nás od Českého Brodu tím spíš od Jizerských hor. Dalším problémem může být trvání setkání omezené na pouhý jeden večer (ne každý se trefí do tak úzkého termínu) a možná i nízká atraktivita programu.

Rozhodli jsme se tedy pořádat následující srazy třídy jako společné víkendy, pro které se vždy budeme snažit najít nějakou atraktivní náplň (letos jsme se docela fajn naplnili výborně propečeným podsvinčetem). Setkání se budeme snažit organizovat v místech blíže prostorovému středu území republiky (tím směrem jsme již vykročili).

Výsledek se samozřejmě dostavil a chvála padá na hlavy organizačního výboru ve složení Jarda Merell a Libor Kovář.


Uvědomujeme si, že jsou jedinci, kteří se scházet nechtějí, s tím nic neuděláme. Dále jsou pak někteří, kterří z různých důvodů nemohou. Velice bychom přivítali, kdyby se s námi spojili, abychm jim mohli nějakým způsobem vstříct, tak aby jsme dosáhli potěšení setkat se i s nimi.

Teď už k vlastnímu srazu

Celá akce byla zahájena v pátek 28.5.2010, kdy se sešlo tvrdé jádro a Jarda Merell k úvodnímu programu.
Program byl nápaditý a při maximální spokojenosti jsme dosáhli minimální únavy, tak abychom byli pro nastávající den maximálně připraveni.
Pátek se vydařil
Ráno nás tedy nalezlo v plné formě a očekávání dalších účastníků.
Sobotní ráno
Hlavní náplní před příjezdem vyhlížených spolužáků a spolužíkyň tvořila příprava večerního menu. Součinnost pana hostinského byla významná především v úvodním stádiu. Hlavní tíže úpravy pašíka však ulpěla na Jardovi Merellovi a kdybychom měli nějaké vyznamenání jistě by ho obdržel. Takto bude muset postačovat prosté vyjádřní vděku, protože bez něj a to si přiznejme, bychom to prase žrali syrový.
Napichování vepříka 7
Následně přijížděly další a další alegorické vozy. Tak jsme se družili, popíjeli a povidali až nastal okamžik pro zahájení další náročné části programu: Pěší tůra po okolí - tedy podle řeky na Baštírnu. Exkurze v říčních lázních. Návštěva Zlenické hlásky a dobrodružná cesta zabláceným lesem zpět.
Vrcholová prémie
Do večera se nás nakonec sešlo 13 a to je už opravdu docela slušné číslo.
Účastníci v plném počtu 1
Večerní program byl naplněn především zpěvy za doprovodu kapely Vládi Volfa a tedy na vysoké umělecké úrovni.Večer 2
Po hudební produkci a vyčerpání sil následovala ukolébavka.
Spací nápoj alias šláftruňk
Neděle byla taková jak každý čekal. Probouzení, snídaně, loučení a odjezdy. Netušený pohled se naskytl účastníkům hned po ránu:
Nevidět to na vlastní oči nevěřil bych
Leč takto smutně to neskončilo.

Nedělní loučení
Nejstatečnější zde dle hesla Carpe Diem setrvali ještě dlouhé hodiny. Než byli evakuováni.
Sbohem Poddubí
Celá akce byla zakončena u Libora na dvorku v nespecifikovaném čase a stavu osádky.
To je v podstatě všechno.

Řekl bych, že se těším na příští ročník, ale to bych lhal. Sejdeme se v pátek 3.9.2010 ráno ve Fantově kavárně na nádraží Františka Josefa I. na zahájení akce Svojkovice-Brod aneb Pouštní bouře II. První výstupy realizačního týmu vypadají velice slibně a být kýkoliv z Vás nenechám si tuto osvědčenou akci ujít. Loni se opravdu nadmíru vydařila.

Tak a to je fakt všechno

Žádné komentáře:

Okomentovat